Meie maja kammeljaburger

Mida ühel vihmasel   päeval ikka paremat teha kui sättida sammud köögi poole ja miskit mõnusat ja toitvat valmistada.

Meie köök valis täna selleks roaks koduse burgeri kammeljaga.

Kammeljas on rombkalaliste  sugukonda kuuluv kala. Teda peetakse kulinaarias üheks maitsvaimaiks merekalaks üldse.  Tal on erevalge liha, mis säilitab sellise välimuse isegi pärast keetmist. Liha saab küpsetada, röstida ja praadida.  Seega üks igati tänuväärne ja maitsev kala.

Aga aitab nüüd kammeljast ja jätkame retseptiga.

Koostisosad:

kammeljafilee 130 gr

burgerisaiake 1 tk

lihatomat    3 viilu

1 väike värske soolakurk

peotäis aiarohelist

kodune majonees 2 spl

marineeritu pärlsibul 1tk

panko ehk jaapani riivsai

muna

õli

või

sool, pipar

Valmistamine

Sea sammud Pärnu Kalamajaka poodi, mille leiad Tallinnast, Pärnust, Viljandist ja Tabasalust. Leia letist kammeljas.Küsi julgelt ka pankot, me teame et neil leidub mõlemat. Fileeri kammeljas kuid võid asendada selle ka muu kalafileega, kui fileerimine ei ole Sinu meelistegevus.

Paneeri kammeljas lahtiklopitud munas ja seejärel pankos. Prae kala kuumal pannil ning maitsesta soola ja pipraga.

Rösti burgeri sai, mille võid küpsetada ise või siis osta kaubandusest, pannil eestimaise taluvõiga.

Määri burgeri siseküljed majoneesiga, mille ideaalis võid ise valmistada ja aseta alumisele saiale aiaroheline, viilutatud kurk, krõbe kalafilee ning lihatomat. Nüüd ei olegi muud kui lisa kombole ülemine saiake ja pärlsibul.

Meie burger tuli sedavõrd suur ja külluslik, et selle kooshoidmiseks vajasime grillitiku abi 😉

Kui soovid eriti korralikku kõhutäit,valmista juurde ka korralik peotäis kartulisektoreid- täpselt selliseid nagu endale meeldib!

 

 

PS! KUI ENDAL PEALEHAKKAMIST VEEL PUUDU SIIS KUNI KOLMAPÄEVANI ON MEIE JUURES VÕIMALIK KAMMELJABURGERIT SÜÜA 🙂

Kaladeni!